Els Molenaar

Ik ben Els, moeder van twee kinderen (21 en 17 jaar) en werk naast mijn praktijk als groepsleerkracht en coach in het basisonderwijs. Ik begeleid meer- en hoogbegaafde kinderen op het gebied van executieve functies en leer ze omgaan met verschillende mindsets. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van (hoog sensitieve) kinderen, onder andere met het maken van de stap van het basisonderwijs naar het middelbare onderwijs.

Opleidingen

  • Pabo
  • Pedagogiek
  • Hoogbegaafdheid specialist
  • Coaching (Human Dynamics)
  • Praktische Chinese Geneeskunde

Ik ben er van overtuigd dat zowel de mind als het lichaam optimaal kunnen functioneren als ze in balans zijn

Mijn visie

Vanuit mijn opleiding tot coach heb ik kennis gemaakt met verschillen en voorkeuren binnen gedrag. Mensen handelen vanuit bepaalde voorkeuren oftewel, vanuit een bepaalde dynamiek. Als er voldoende rekening wordt gehouden met de verschillen die er tussen mensen zijn, dan draagt dat bij aan een goede balans. Zowel met zichzelf als met zijn of haar omgeving.

Ons lichaam reageert op het in of uit balans zijn. Het reageert op gedrag. Als iemand bijvoorbeeld onder invloed staat van bepaalde factoren zoals stress of angst om te falen, dan reageert een lichaam daarop. Er kunnen dan klachten ontstaan.

Vanuit mijn opleiding PCG (Praktische Chinese Geneeskunde) heb ik geleerd om een lichaam te helpen weer in balans te komen. Door coaching en acupressuur te combineren help ik het evenwicht te herstellen tussen de fysieke, de emotionele en de mentale aspecten binnen onszelf.

© Copyright - Qind 2019